Nova edició del Congrés Català d’Esperanto

Cinc anys després de la darrera edició, el Congrés Català d’Esperanto es celebrarà del 3 al 6 de juny a Castelldefels (Baix Llobregat)

Els propers dies 3, 4, 5 i 6 de juny tindrà lloc a Castelldefels (Baix Llobregat) una nova edició del Congrés Català d’Esperanto, cinc anys després de la darrera edició celebrada l’any 2017 a Àger (La Noguera). En aquesta ocasió el lema del congrés serà la biodiversitat lingüística. en paraules del president de l’Associació Catalana d’esperanto, Òscar Puig, el tema del congrés “s’escau en una època i un racó de món especialment sensible a les amenaces a aquestes diversitats que, en definitiva, han modelat el que som i configuren el que esdevindrem.”

Entre les personalitats destacades que assistiran com a ponents al Congrés hi ha Nicolau Dols, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Carme Junyent, professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, o Lluís de Yzaguirre, cap de la Unitat de Recerca en Enginyeria Lingüística de l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada (IULA). El congrés també acollirà la presentació del darrer llibre del politòleg, esperantista i membre de l’Akademio de Esperanto Xavier Alcalde, així com el recull de textos de Víctor Català traduïts a l’esperanto.

Així mateix, el Congrés acollirà cursos d’iniciació a l’esperanto per a joves i adults de la mà de la Joventut Catalana d’Esperanto, tallers de danses populars, concerts i activitats lúdiques. També es preveu reinaugurar la placa de la Plaça de l’Esperanto de Castelldefels.

Les inscripcions estan obertes a la web del Congrés. S’ofereixen descomptes per edat i per ser membre de l’Associació Catalana d’Esperanto.

Aquest Congrés vol també, homenatjar la figura de Ramon Fernández Jurado, esperantista, militant obrer i defensor dels drets humans, que va ser regidor de l’Ajuntament de Castelldefels, on va deixar un bon record.

Sobre l’Associació Catalana d’Esperanto:

L’Associació Catalana d’Esperanto, és l’associació nacional dels esperantistes dels Països Catalans, fundada l’any 1982 i continuadora de la tasca de la Federació Catalana d’Esperantistes de 1910-1939. Entre els seus objectius principals es troba la pràctica i difusió de la llengua internacional esperanto arreu dels Països Catalans, així com la difusió de la llengua, literatura i cultura catalanes arreu del món a través de l’esperanto.

DESCARREGAR EL PROGRAMA