Setmana Santa a Castelldefels

Castelldefels torna a viure enguany una nova Setmana Santa amb processons als carrers.

Els actes organitzats per la Hermandad Cristo de la Paz tornen després de dos anys d’absència a causa de les restriccions de seguretat sanitària contra la COVID-19.

Les processons van començar el Diumenge de Rams (10 d’abril), amb la tradicional processó d’Entrada de Jesús a Jerusalem, coneguda popularment com ‘La Borriquita’. La processó va sortir del temple de la Mare de Déu de Montserrat, a la plaça de la Democràcia, per finalitzar a la plaça de l’Església. Com és tradició, la jornada va incloure la “Solemne Bendición de Palmas y Ramos”, que es va fer a les 11.30 h a la plaça de la Democràcia i a les 12.45 h a la porta de l’Església de Santa Maria, a la plaça de l’Església.

Ja per la tarda, va ser el torn de la processó de ‘Jesús Cautivo’. La marxa va comptar com a convidada amb la Hermandad del Santo Cristo de la Agonía y Nuestra Señora de los Dolores de Sant Boi.

Dimarts Sant (12 d’abril), té lloc el “Solemne Via Crucis Viviente”, que surt del temple de la Mare de Déu de Montserrat per recórrer els carrers del barri de Vista Alegre. Des de les 20.30 hores.

Els festejos de Setmana Santa continuen al llarg de la setmana i el cap de setmana:

• Dijous Sant (14 d’abril), a les 20 h, la processó de ‘Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de las Lágrimas’ surt del temple de la Mare de Déu de Montserrat, per recórrer diferents carrers del barri de Vista Alegre. El mateix dia es fa la misa del ‘Sopar del Senyor’ (18.30 h)

• Divendres Sant (15 d’abril), la processó del ‘Cristo de la Paz y la Virgen de la Paz’ comença a les 18.30 h al mateix temple per acabar a l’Església de Santa Maria.

• Dissabte Sant (16 d’abril), la processó del ‘Santo Entierro acompañado de su Madre Dolorosa (del Silencio)’, inverteix el recorregut sortint a les 19.30 h de la plaça de l’Església per finalitzar al temple de la Mare de Déu de Montserrat. És el dia també de la solemne ‘Vigília Pasqual’ (22.15 h al temple de la Mare de Déu de Montserrat)

• I finalment, el Diumenge de Resurreció (17 d’abril), el punt final el posa la tradicional Diana/Cercavila pels carrers de Vista Alegre, Castell-Poble Vell i barri Centre a càrrec de l’agrupació musical Santísimo Cristo de la Paz. A partir de les 10 hores.

DESCARREGAR EL PROGRAMA