El Concurs de fotografia dels parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix incorpora la categoria Parc a taula

Enguany és la XXVII edició del concurs i, com a novetat, inclou la modalitat de premi Parc a taula, que gratificarà amb 300 euros la imatge que millor expressi la interrelació entre la gastronomia, la natura, el territori i la salut que defineix el programa Parc a taula.

Parc a taula és un programa de desenvolupament sostenible promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals, utilitzant la gastronomia com a fil argumental i implicant els productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori.

La modalitat de premi Parc a taula, doncs, cerca plasmar en una imatge la contribució del sector primari a la biodiversitat del parc o a la configuració del seu paisatge, per exemple, o algun tret característic de la gastronomia dels parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix.

El concurs estableix altres dues modalitats: “Els Parcs”, que premiarà qualsevol imatge que reflecteixi el patrimoni natural i cultural dels parcs del Garraf, d’Olèrdola i el Foix. I “La Matinal”, que premiarà qualsevol instantània dels actes de la Matinal Viu el Parc (PDF) que se celebrarà el diumenge 7 de novembre de 2021 al conjunt Monumental d’Olèrdola.

El concurs està obert a tothom. En total es repartiran 1.525 € en premis. S’hi poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies, en cadascuna de les 3 modalitats. Les fotografies han de ser lliurades sobre paper fotogràfic. El termini de finalització és el 19 de novembre del 2021. Pots consultar les bases del concurs en aquest enllaç (PDF).