Festa Major d’Hivern

Data: Del 4 al 8 de desembre de 2021

Lloc: Carrers de la ciutat

COM RESERVAR LES ENTRADES

Tots els actes i activitats són gratuïts. Alguns necessiten reserva prèvia d’entrada i  estan marcats amb el símbol .

En línia: a partir del dilluns 29 de novembre a les 18 h a: www.entrapolis.com

Presencialment: dilluns 29 i dimarts 30 de novembre, en horari de 18 a 20 h, a la taquilla del Teatre Plaza.

Es poden fer un màxim de 4 reserves per activitat. Per garantir una entrada esglaonada, cal arribar a l’espai on es desenvolupi l’activitat un mínim de 30 minuts abans que comenci. Les entrades no validades 10 minuts abans de l’inici de l’espectacle s’alliberaran per a les persones que no han pogut reservar-les amb antelació i vagin a taquilla.

En cas de tenir reserves i no poder assistir a qualsevol espectacle, agrairem que n’informeu a www.entrapolis.com  o bé a Cultura@castelldefels.org.


L’horari de finalització de les actuacions durant la celebració de la Festa Major serà com a màxim les 00.00 h.

 En cas de pluja s’anul·laran els actes i les activitats de carrer. S’anunciarà a les xarxes socials de Castelldefels Cultura.

 L’organització es reserva el dret de modificar el programa per raons de seguretat, climatològiques, de força major, o d’evolució de la COVID-19.  NORMES I MESURES COVID-19

 • Recorda que a tots el espais cal mantenir una distància de seguretat entre persones d’1,5 metres.
 • L’ús de la mascareta és obligatori en espais tancats i en espais públics.
 • Les cadires estan situades per mantenir les distàncies de seguretat. No les desplacis del lloc.
 • L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada. Caldrà seguir sempre les senyalitzacions i indicacions del personal d’acomodació.
 • Serà necessari arribar als espais de representació amb un mínim de 30 minuts d’antelació per facilitar l’entrada esglaonada.
 • Si penses que pots tenir símptomes de la COVID-19 o has estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, queda’t a casa.

Les mesures seran de compliment obligatori per part de tots els assistents.

Programa

Divendres 26 de novembre

Activitats prèvies

17:30 h Acte d’encesa de llums de Nadal. El tradicional acte d’encesa de llums de Nadal inclourà un concert de música infantil a càrrec del grup Set de so, la projecció d’un video mapping sobre la façana de l’Ajuntament i una xocolatada. A la plaça de l’Església.

Divendres 3 de desembre

18:30 h Amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra la SIDA, taula rodona presentada i moderada per Carla Antonelli (activist LGTBIQ+), amb la participació de Jorge Garrido (Apoyo Positivo), Jordi San José Solano (Fundació IrsiCaixa) i Iván Herrador (Associació Sant Boi en Positiu TransVIH+). Cloenda amb l’actuació musical de La Prohibida, cantant drag de música electropop, al Teatre Plaza.  Preu: gratuït. Cal recollir l’entrada anticipada o bé a taquilla el mateix dia de la funció, a partir d’1 h abans de l’inici de l’esdeveniment. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

 

21 h Assaig especial dels Castellers de Castelldefels de l’Agrupació de Cultura Popular a l’edifici de l’Agrupació (av. Lluís Companys, 16).

Dissabte 4 de desembre

10.30 i 11.30 h (2 sessions). Taller familiar Si a la festa vols anar, els capgrossos de Castelldefels  coneixeràs i pintaràs, a càrrec d’Enigma Difusió Patrimonial.  Infants de 3 a 6 anys (amb acompanyament d’un adult). Sala Margarida Xirgu. Com fer la inscripció:
Presencialment: a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado (carrer Bisbe Urquinaona, 19-21) / Per telèfon: 936 369 697
Per correu electrònic: b.castelldefels@diba.catbiblioteca@castelldefels.org

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

 

11 i 12.30 h (2 sessions). Taller familiar Descobreix els gegants i gegantes de Castelldefels i dissenya el seu vestit,  a càrrec d’IdeaModa. Infants a partir de 7 anys (amb acompanyament d’un adult). Sala tallers infantil. Inscripcions a partir del dilluns 22 de novembre.
Com fer la inscripció:
Presencialment: a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado (carrer Bisbe Urquinaona, 19-21)
Per telèfon: 936 369 697
Per correu electrònic: b.castelldefels@diba.catbiblioteca@castelldefels.org

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

18 h Tabalada a càrrec del grup de tabalers de l’Agrupació de Cultura Popular. Recorregut: sortida del c/ Bisbe Urquinaona, davant de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, c/ Albert Einstein, c/ Major, c/ Arcadi Balaguer, pl. Església, c/ Onze de Setembre, pl. de la Caputxeta, c/ Pompeu Fabra, av. Santa Maria i pl. Església.

 

19 h Correfoc pels carrers de la ciutat, a càrrec del drac Gar-i-Got, els diables adults i infantils de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels i les colles convidades, els diables Farrófoc i els diables de la Colònia Güell. Recorregut: sortida de la pl. de l’Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Bisbe Urquinaona, av. Primer de Maig i arribada a la plaça de l’Església.

 

22 h Actuació del grup Ladilla Rusa, sens dubte, un dels grups musicals més divertits i sorprenents del panorama nacional. Tania Lozano i Víctor F. Clares, dos periodistes de Barcelona, van formar fa tres anys aquesta banda que va néixer com una broma entre amics. Cançons com “Bec (de bar en pitjor)”, “Criant Malves”, “Princeses”, “Macaulay Culkin” o “KITT i els cotxes del passat” són alguns dels grans èxits del grup. A la pista poliesportiva de Can Roca, c/ Dr. Trueta, 64. Aforament limitat.

Diumenge 5 de desembre

10.30 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. Temari Si Ba shi Qi Gong,  i forma de 13 moviments de l‘estil yang. Per a tots els públics.

*12 h Teatre familiar  Cuéntame un cuento, a càrrec de la companyia de teatre Diviertt, al Teatre Plaza.  Preu: gratuït. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

 

*18 h Teatre familiar  Cuéntame un cuento, a càrrec de la companyia de teatre Diviertt, al Teatre Plaza.  Preu: gratuït. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

 

20 h Tabalada a càrrec del grup de tabalers de l’Agrupació de Cultura Popular. Recorregut: plaça Catalunya, c/ Major, c/ d’ Arcadi Balaguer, pl. Església, c/ 11 de setembre, pl. Caputxeta, c/ 11 setembre, pl. Església, c/ d’ Arcadi Balaguer, c/ Doctor Trueta fins a la plaça Can Roca.

 

21 h Trobada – sopar entitats
Centre Cívic Vista Alegre. Espai Can Llopart- c/ Ramon i Cajal 3
Reconeixement a les entitats que compleixen 25 anys. Accés amb invitació confirmada. Preu: 15€/ persona  (màxim 4 persones per Entitat) . Venda de tickets: OAC Oficina d’Atenció Ciutadana fins el dimarts 30 de novembre.
Horari OAC: 8.30 a 14.30 h (dll a dv), 16.00 a 19.30 h (dm a dj)
Es recomana arribar amb transport públic (L95, L96, L97, N14)
Abans de realitzar el pagament a l’OAC cal omplir el formulari assistència de la invitació.

 

22 h Concert jove de Porto Bello, festa en estat pur, ska, reggae, rumba, rock, punk… Porto Bello està consolidat com un dels grups de referència dintre del mestissatge català i del circuit de la música en directe. A la pista poliesportiva de Can Roca, c/ Dr. Trueta, 64. Aforament limitat.

Dilluns 6 de desembre

De 10 a 14 h i de 17 a 21 h Fira de Nadal. A la plaça de l’Església.

 

10.30 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. Temari Si Ba shi Qi Gong,  i forma de 13 moviments de l‘estil yang. Per a tots els públics.

 

D’11 a 13 h Taller de country a càrrec del grup Castelldefels balla country, a la plaça 8 de març. Activitat gratuïta.

 

11 h Carretada de contes, espectacle teatral a càrrec de La Guilla Teatre. A l’escenari de la plaça de l’Església.

 

*12 h Contes amagats, espectacle familiar on l’humor i la imaginació es donen la mà en forma d’espectacle. Marcel Gros es presenta com un trobador de contes i emprèn un viatge per camins imaginaris plens de formes, papers, sons i colors… a la recerca de les històries que encara no són a dins dels llibres. Està disposat a anar on faci falta per trobar els contes amagats. S’adona que d’històries n’hi ha per tot arreu, cal atrapar-les i de vegades et quedes quiet i les històries t’atrapen a tu! No deixis que t’expliquin sempre les mateixes històries… Al Centre Cívic Vista Alegre (c/ Ramon i Cajal intersecció amb c/ Mansió).  Activitat gratuïta. Aforament limitat.

RESERVA D'ENTRADES

 

12 h Ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, al c/ Arcadi Balaguer, cantonada amb la plaça de l’Església.

 

17.30 h El Nadal dels tres porquets, espectacle de titelles a càrrec de Titelles Vergés. A l’escenari de la plaça de l’Església.

 

* 18 h Concert coral a càrrec de la Coral Marinada de Castelldefels, amb la participació de la Coral Germanor, la Coral Margalló i de la Coral Ventijol, al Teatre Plaza. Entrada gratuïta.  Aforament limitat. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com, o bé a taquilla el mateix dia de la funció, a partir d’1 h abans de l’inici de l’espectacle.

RESERVA D'ENTRADES

 

19 h Inauguració oficial de la Fira de Nadal. Parlaments oficials i a continuació, espectacle de titelles Hansel i Gretel, a càrrec de Titelles Vergés. A l’escenari de la Pl. Església.

 

*20 h Actuació del duo Kitflus, a la sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. Cal recollir l’entrada anticipada  o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

RESERVA D'ENTRADES

Dimarts 7 de desembre

De 10 a 14 h i de 17 a 21 h Fira de Nadal. A la Plaça de l’ Església.

10.30 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. Temari Si Ba shi Qi Gong,  i forma de 13 moviments de l‘estil yang. Per a tots els públics.

 

11.30 h El Nadal de la Caputxeta, espectacle de titelles a càrrec de Titelles Vergés. A l’esdenari de la Pl. Església.

 

13 h Contes de Nadal, espectacle de titelles a càrrec de Titelles Vergés. A l’escenari de la Pl. Església.

 

*18 h Teatre familiar  Klé, a càrrec de la companyia Teia Moner, al Teatre Plaza. En aquest espectacle es fa un ús magistralment combinat i dirigit de diverses disciplines (dansa, màgia, clown, manipulació d’objectes, pilotes de contacte, titelles, malabars, teatre negre…) i tot presidit per un violinista que toca en directe durant tota l’obra, Vassil Lambrinov dels Blaumut.  Preu: gratuït. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat. Per a més informació: www.teatreplaza.org

RESERVA D'ENTRADES

 

18.30 h Arribada dels grallers a la plaça de l’Església, des de la plaça de l’Estació per l’avinguda de Santa Maria, amb la participació dels grallers Mar i Cel de Sitges, Escola de Grallers de Sitges, Toc de Vent de Castelldefels i l’Associació Musical Tres per Quatre.

 

19 h Ball dels gegants de Castelldefels, en Jaume i la Constança, i lliurament de xumets. Durant una estona els més menuts podran lliurar el seu xumet al gegant que prefereixin per deixar-lo definitivament enrere!, a la plaça de l’Església.

A continuació, cercavila pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb: Colla de Gegants i Capgrossos  de Castelldefels, Castellers de Castelldefels, Ball de Panderetes, Ball de Gitanes, Colla Infantil de Bastoners de Castelldefels, Colla Jove de Bastoners de Castelldefels, Ball de Picarols, Farcells i Contes, i el Ball de Cintes de Castelldefels.  Amb la participació de la Colla Nova de Bastons de Castelldefels, la Colla de Bastons de Sant Climent de Llobregat i la Colla “Esventades” de Molins de Rei.
Recorregut: sortida de la pl. de l’Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra,  c/ Dr. Barraquer, c/ Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l’Església.

 

22 h Actuació del grup de versions 37 grados, que tocaran els millors èxits del pop-rock nacional des dels 80 fins avui, a la pista poliesportiva de Can Roca, c/ Dr. Trueta, 64. Aforament limitat.

Dimecres 8 de desembre

8 h Matinades pels carrers de Castelldefels, a càrrec dels Grallers de l’Agrupació de Cultura de Popular.

De 10 a 14 h i de 17 a 21 h Fira de Nadal. A la Pl. Església.

 

De 10 a 12 h Exposició de les figures festives de Castelldefels (Gar-i-got, gegants i capgrossos), a l’Edifici de la República, c/ d’Arcadi Balaguer cantonada amb  la plaça de l’Església.

 

14 h Paella popular a càrrec de l’Asociación Sin Vecinos no hay fiesta, al parc de la Muntanyeta. Aforament limitat a 1.000 persones. Preu: 3 €. Els beneficis es destinaran a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Venda de tiquets:

 • FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS VEÏNALS DE CASTELLDEFELS. Rambla Blas Infante, 13. 673 033 639. De dilluns a dijous de 17 a 19.30 h i divendres de 10.30 a 14 hores.
 • ASSOCIACIÓ DE VEÏNS LLUMINETES. Passeig Garbí, 125 · 657 447 586
 • CONDIS. Rambla Blas Infante, 9. De dilluns a dissabte 9 a 14 i 17 a 21 h
 • ASESORÍA BYR. C/ Major, 29. De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h
 • BAR ESTADIO. C/ M. Aurèlia Capmany, 13. De dilluns a diumenge de 8.30 a 23 h
 • IDA NAILS. C/ Arcadi Balaguer, 68
 • MUEBLES SERRANO.  C/ Església, 55
 • El mateix dia: parc de la Muntanyeta des de 3 hores abans de l’esdeveniment.

 

17 h Carretada de contes, espectacle teatral a càrrec de La Guilla Teatre. A l’escenari de la Pl. Església.

 

18 h Plantada de castells a la plaça de l’Església, a càrrec dels Castellers de Castelldefels.

 

*19 h Havaneres en femení, amb Neus Mar, al Teatre Plaza. Havaneres, cant de taverna, boleros, passant pels valsos i les balades, aquest grup farà un viatge de Catalunya a Cuba, passant per Argentina o Xile. Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com, o bé a la taquilla, el mateix dia de la funció. Aforament limitat. Per a més informació: www.teatreplaza.org

RESERVAR ENTRADES

Altres activitats

Del divendres 26 de novembre al dimecres 5 de gener, es pot visitar el pessebre de playmòbil al vestíbul de l’edifici nou de l’Ajuntament. Horari de visita durant la Festa Major d’Hivern, d’11 a 14 h i de 17 a 20.30 h.


Dimecres 8  de desembre

11 h Missa patronal a l’església de Santa Maria.

12 h Seguici de Festa Major pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb el suport de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels, i l’associació Colla Nova de Bastons de Castelldefels. Recorregut: sortida de l’església de Santa Maria, c/ Onze de Setembre,  c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l’Església. 

20 h Missa rociera a l’església de Santa Maria amb el Coro Rociero Blanca Paloma.

Per una Festa Major lliure d’agressions sexistes i LGTBIfòbia!

Només si dic sí, és sí.
Per una Festa Major lliure d’agressions sexistes!

Les mirades i els comportaments lascius, els tocaments corporals sense permís i els comentaris ofensius o degradants també són formes de violència cap a les dones, tingueu-ho en compte!

Totes i tots:

 • Girar l’esquena a les agressions sexistes te’n fa CÒMPLICE! 
 • Si presencies una agressió sexista, ACTUA i ofereix el teu suport.
 • Actua davant una agressió sexista, però RESPECTA sempre les decisions de qui la pateix.
 • Actuar contra les agressions sexistes és RESPONSABILITAT de totes i tots!

Nois:

 • Una agressió sexista és una forma de violència contra les dones i RES la justifica!
 • Assetjar, molestar i fer-te pesat no és lligar, és AGREDIR. 
 • Si no és SÍ, és NO, RESPECTA-HO!

Noies:

 • Les agressions MAI les provoques tu, facis el que facis!
 • Confia en el teu criteri: si no et sents còmoda, posa LÍMITS.
 • Les regles les poses tu: SEMPRE tens dret a dir NO.
 • Tens DRET a gaudir d’unes festes sense violències masclistes.

 Per una Festa Major lliure de LGTBIfòbia!
No són tolerables els comentaris ofensius i/o degradants sobre l’orientació sexual, l’expressió de gènere o la identitat de gènere. Tampoc es permet l’exhibició de símbols LGTBIfòbics o crear espais hostils on no tothom se senti lliure d’expressar-se.

Ubicació dels punts liles
Pista Poliesportiva de Can Roca: dia 4, 5 i 7 de 21:30h a 00h