Festa Major d’Hivern

Data: Del 5 al 8 de desembre de 2020

Lloc: Carrers de la ciutat

 

Les festes populars, i especialment la Festa Major, són sempre un espai de trobada veïnal on compartim l’alegria de viure i el desig de felicitat. En any de pandèmia global, potser no ens podrem reunir a les places i els carrers de la nostra estimada Castelldefels, però de la mateixa manera que hem fet de la solidaritat el valor central d’aquests darrers mesos, també hem de situar la fraternitat i la convivència cívica com els eixos principals de la reactivació de la nostra ciutat i del nostre país.

Viurem una Festa Major d’Hivern diferent, però la il·lusió que hi posarem tots i totes els qui en participem, serà més gran que mai. La nostra cultura popular, les nostres entitats culturals i els nostres artistes locals ens oferiran el millor d’ells mateixos, que és també el millor de nosaltres mateixos. Potser no podrem gaudir del Castrum Fidelis com d’altres anys, però amb l’ajuda de les companyies de teatre, podrem descobrir nous racons de Castelldefels. I si bé no ens podrem abraçar, sí que podrem connectar-nos plegats aquests dies d’esperança, sabent que podem comptar els uns amb els altres.

Visca la Festa Major


L’organització es reserva el dret de modificar el programa per raons de seguretat, climatològiques o de força major, o d’evolució de la COVID-19.

En cas de pluja s’anul·laran els actes i les activitats de carrer. S’anunciarà a les xarxes socials de Castelldefels Cultura.

NORMES I MESURES COVID-19

  • Recorda que a tots el espais cal mantenir una distància de seguretat entre persones d’1,5 metres.
  • L’ús de la mascareta és obligatori en espais tancats i en espais públics.
  • Les cadires estan situades per mantenir les distàncies de seguretat. No les desplacis del lloc.
  • L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada. Caldrà seguir sempre les senyalitzacions i indicacions del personal d’acomodació.
  • Serà necessari arribar als espais de representació amb un mínim de 30 minuts d’antelació per facilitar l’entrada esglaonada.
  • Si penses que pots tenir símptomes de la COVID-19 o has estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, queda’t a casa.

Les mesures seran de compliment obligatori per part de tots els assistents.

Programa

Dijous 26 de novembre

21.30 h Programa especial d’encesa de llums de Nadal amb l’actor i humorista de Castelldefels, David Fernàndez. Pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels.

Del 5 al 8 de desembre

Joc de pistes: De poble a ciutat, on els participants hauran de passar pels edificis, els equipaments i els espais emblemàtics de la ciutat, i respondre unes preguntes per avançar en la recerca. És necessari disposar d’un mòbil amb connexió a internet per a la realització del joc. Tots els grups inscrits tindran un diploma de participació i uns obsequis. Les tres famílies guanyadores obtindran també, un premi. Grup mínim de dues persones i màxim de 6 persones.

Em vull inscriure

Dissabte 5 de desembre

10.30 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. Temari Si Ba shi Qi Gong,  i forma de 13 moviments de l‘estil yang. Per a tots els públics.

 

12 h. Acte de reconeixement  a les entitats que compleixen 25 anys, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. En directe pel Facebook Live de l’Ajuntament de Castelldefels.

 

18 h Teatre familiar  Contes de Nadal, a càrrec de la companyia Tanaka Teatre. Organitzat per la Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils, al Teatre Plaza.  Preu: 6 euros. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat. L’espectacle es retransmetrà en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels. Per a més informació: www.teatreplaza.org

 

20 h Recital líric Una tarda d’òpera, a càrrec de Víctor Jiménez (contratenor), René Alberto Cazes (baríton), Sílvia Rovira (soprano) i Jordi Romero (pianista), que faran un recorregut per les àries més conegudes de diferents òperes. A la sala Margarida Xirgu. Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com  o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat. L’espectacle es retransmetrà en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels. Per a més informació: www.teatreplaza.org

Diumenge 6 de desembre

10.30 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. Temari Si Ba shi Qi Gong,  i forma de 13 moviments de l‘estil yang. Per a tots els públics.

 

12 h Audició-concert de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, al Teatre Plaza. Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com            o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat. L’activitat es retransmetrà en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels.

 

19 h Píndoles teatrals, a càrrec dels grups de teatre Performing Arts, La Cuarta Paret, Diviertt i Paranoia Studi, a la masia de Can Roca de Baix, c/ Bisbe Urquinaona, 11 (pl Neus Català). Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com  o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat. L’activitat es retransmetrà en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels, a continuació us deixem els links per a la visualització en directe de les diferents píndoles:

Dilluns 7 de desembre

D’11 a 13 h Taller de country a càrrec del grup Castelldefels balla country, als jardins del Castell. Activitat gratuïta. Aforament limitat. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com  o bé a taquilla el mateix dia de la funció.

 

12 h Teatre familiar  Mare terra, a càrrec de la Companyia del Príncep Totilau, al Teatre Plaza.  Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com     o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat. L’activitat es retransmetrà en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels. Per a més informació: www.teatreplaza.org

 

19 h Havaneres amb el grup Serra de Marina, al Teatre Plaza. Serra de Marina és un grup d’havaneres format a Vilassar de Dalt l’any 2004. Actualment a esdevingut un referent entre els actuals grups maresmencs. El seu repertori alegre i engrescador, inclou havaneres, cançons marineres i valsets. Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com            , o bé a la taquilla, el mateix dia de la funció. Aforament limitat. L’activitat es retransmetrà en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels. Per a més informació: www.teatreplaza.org

Dimarts 8 de desembre

D’11 a 17h Exposició de les figures festives de Castelldefels (Gar-i-got, gegants i capgrossos), a l’edifici de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, Av. Lluís Companys, 6.

 

12 h Espectacle de balls tradicionals i música a càrrec de la Colla Nova de Bastons de Castelldefels, despenjada de castells, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, i concert de l’Associació Musical de Castelldefels,  als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Cal recollir l’ entrada anticipada a www.entrapolis.com, o bé a la taquilla, el mateix dia de la funció. L’activitat es retransmetrà en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels.

 

18 h Assaig general al públic de l’espectacle familiar Marúnica a càrrec de la Cia Roberto G Alonso. Gratuït. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com  o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat. Per a més informació: www.teatreplaza.org
En cas que no es pugui fer presencialment, aquest espectacle quedarà ajornat.

 

19.30 h Espectacle Cançons a càrrec de Carlos Bianchini Trio i Bego  Vázquez. Un recorregut per conegudes cançons del cinema clàssic americà, la poesia de Lorca, els ritmes llatinoamericans i el folk mediterrani combinades amb temes propis del pianista i compositor Carlos Bianchini. A la sala Margarida Xirgu. Entrada gratuïta. Cal recollir l’entrada anticipada a www.entrapolis.com, o bé a la taquilla, el mateix dia de la funció. L’activitat es retransmetrà en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels. Per a més informació: www.teatreplaza.org