Festa Major d’Estiu

Data: Del 12 al 15 d'agost de 2021

Manifestació festiva, dies de concerts, activitats infantils, cercaviles, correfocs, sardanes, havaneres, etc, al voltant del 15 d’agost.

Programa

Vine i recull la teva banderola i mocador

 

Com reservar les entrades per als espectacles

Les activitats es fan en diversos espais delimitats de la ciutat, amb aforament limitat. Tots els actes són gratuïts. Alguns necessiten reserva prèvia d’entrada. Aquests estan marcats amb el símbol

En línia: a partir del dimarts 10 d’agost les 10 h del matí al web www.castelldefelscultura.org, o a www.Entrapolis.com

Presencialment: dimarts 10 i dimecres 11 d’agost, en horari de 10 a 13 h, a la taquilla del Teatre Plaza i a la masia de Can Roca de Baix (c/ Bisbe Urquinaona, 17, cantonada amb plaça Neus Català).

Es poden fer un màxim de 4 reserves per activitat. Per garantir una entrada esglaonada, cal arribar a l’espai on es desenvolupi l’activitat un mínim de 30 minuts abans que comenci. Les entrades no validades 10 minuts abans de l’inici de l’espectacle s’alliberaran per a les persones que no han pogut reservar-les amb antelació i vagin a taquilla.

En cas de tenir reserves i no poder assistir a qualsevol espectacle, cliqueu aquí per saber com cancel.lar les vostres entrades o bé contacteu amb nosaltres a Cultura@castelldefels.org.

Dilluns 9 d'agost de 2021

18 – 19 i 20 h (tres sessions)
Festa Major a les mans! (taller de manualitats)
“Per Festa Major… decora amb una garlanda el teu balcó”, a càrrec d’Enigma Difusió Patrimonial, a la biblioteca a la platja Carme Romaní, situada al Parc del Mar (pg. Marítim amb carrer 11). Taller que us donarà idees per a la decoració de la vostra terrassa i/o balcó per a la Festa Major d’Estiu. Aforament limitat. Inscripció presencial 30 minuts abans a la biblioplatja.

Dimarts 10 d'agost de 2021

18 i 19 h (dues sessions)
Festa Major a les mans! (taller de manualitats)
“Acolorim el fulard de Festa Major”, a la biblioteca a la platja Carme Romaní, situada al Parc del Mar (pg. Marítim amb carrer 11). Aforament limitat. Inscripció presencial 30 minuts abans a la biblioplatja.

Dimecres 11 d'agost de 2021

19 h Taller familiar Hora del medi ambient. Visita a l’espai dunar de la platja, a la biblioteca a la platja Carme Romaní, situada al Parc del Mar (pg. Marítim amb carrer 11). (màxim 15 infants). Inscripció presencial 30 minuts abans a la biblioplatja.

Dijous 12 d'agost de 2021

D’11.30 a 13.30 h Taller familiar: Pinta el teu mocador de Festa Major. Pinta el teu mocador per donar el tret de sortida a la Festa Major i lluir-lo tots els dies de festa, al pati de l’Edifici de la República (c/ d’Arcadi Balaguer, cantonada amb pl. Església). El mocador es pot recollir a partir del dilluns 9 d’agost (vegeu l’apartat on es pot recollir el mocador). Aforament limitat. Sense reserva prèvia.

 

19 h Taller familiar  Hora del conte especial Festa Major, Nans i gegants a càrrec de Núria Clemares a la biblioteca a la platja Carme Romaní, situada al Parc del Mar (pg. Marítim amb carrer 11). Aforament limitat sense reserva prèvia de l’activitat.

 

22 h Cicle de jazz Contrabaix: Actuació de Dani Nel.lo & Barcelona Big Blues Band Sax Attack. La Barcelona Big Blues Band, sota la direcció del contrabaixista Ivan Kovacevic, conjuga un grup de bons músics que creen un so energètic, salvatge i alhora sofisticat. A través dels seus arranjaments, Kovacevic aplica a la Big Band tota l’experiència i el criteri que ha anat adquirint en petits combos. El resultat és un torrent sonor en la tradició de bandes com les de T-Bone Walker o Johnny Otis, als jardins del castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

 

23 h. Espectacle Bona gent, amb Quim Masferrer.  Durant anys, dècades, segles, hem aplaudit actors, actrius, dramatúrgies, escenografies, directors… però ens hem oblidat d’una peça clau del teatre: el públic. Quim Masferrer pensa que ha arribat l’hora de fer un homenatge al públic en un espectacle únic i impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista. Un protagonista, o millor dit: molts protagonistes, que escriuran l’argument d’aquesta experiència. Un espectacle ple de veritat. Un espectacle honest. Un espectacle on Quim Masferrer vol ser el teu espectador. Al Camp Esportiu Municipal de Can Vinader (rambla de Blas Infante, 23-25). Entrada gratuïta. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

Divendres 13 d'agost de 2021

10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

 

De 10 a 19 h Jornada de portes obertes del castell de Castelldefels. Vine a conèixer el castell i Piratia!. Piratia, el nou centre d’interpretació de la història i la pirateria. El nostre castell és un edifici amb molta història, ja que va servir durant segles per al control territorial i defensiu de la ciutat, contra invasions àrabs, entre els segles XVI i XVII, contra els atacs de pirates barbarescos. Una experiència interactiva i immersiva que permet conèixer el món de la pirateria, apel·lant als sentits. Es tracta d’un viatge multi sensorial en el qual es forma part d’una tripulació pirata i es descobreixen elements claus en la pirateria, a través d’un joc que representa els atacs pirates, la defensa de la costa o els botins, entre altres. Sense reserva prèvia.

 

De 18 a 21 h  Taller familiar de confecció d’alforges i cistelles per a les bicicletes i els patinets. Munta i decora unes alforges o una cistella per a portar els teus tresors a tot arreu on vagis. En aquest taller construirem unes alforges molt senzilles i pràctiques que ens permetran començar a atrevir-nos a agafar la bicicleta per anar a fer les compres quotidianes a les botigues del nostre barri, portar el berenar a l’escola, etc. Al pati de l’Edifici de la República, c/ d’Arcadi Balaguer, cantonada amb la pl. de l’Església. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Reserva per franges horàries.

RESERVAR ENTRADES

 

20 h Pregó de Festa Major, a càrrec de Raúl Vergel. Cap de la Policia Local de Castelldefels (actualment presta els seus serveis com a inspector a l’Hospitalet de Llobregat). Condecorat amb la Medalla al Mèrit Policial tant del Departament d’Interior de la Generalitat com del Ministeri d’Interior.  Escollit com a membre del Comitè d’Ètica de la Policia de Catalunya de l’ACM. Reconegut per la gran labor de coordinació del servei de la Policia Local de Castelldefels, com a servei essencial durant la pandèmia de la COVID-19. La seva tasca professional destaca pel desenvolupament i la implantació d’un nou model de policia de proximitat, orientada a la millora de la convivència cívica i la seguretat. D’altra banda, la coordinació amb la resta de forces i cossos de seguretat ha fet de Castelldefels  un model de referència. En l’actualitat presta serveis a l’Hospitalet on se li ha encarregat la implantació del projecte realitzat a Castelldefels. Posteriorment tornarà a la nostra ciutat amb l’aprenentatge de la gestió de plantilles més dimensionades que serà de gran utilitat per a la millora del futur de Castelldefels. En directe pel Facebook Live de l’Ajuntament de Castelldefels (https://www.facebook.com/ajuntamentdecastelldefels)

 

20.30 h Lliurament dels premis de la 2a edició del Concurs de decoració de balcons, finestres i terrasses.  En directe pel Facebook Live de l’Ajuntament de Castelldefels (https://www.facebook.com/ajuntamentdecastelldefels)

 

20.45 h Tabalada a càrrec del grup de tabalers de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, al parc de la Muntanyeta. A continuació Ball de diables i declamació de sàtires, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels. Fent ús de l’enginy com a arma, passaran comptes amb el govern municipal, al parc de la Muntanyeta. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

22 h Nit màgica sota els estels. Sessions de màgia de prop, a càrrec dels millors professionals d’aquesta especialitat. Espectacles de petit format a les terrasses i patis d’equipaments culturals. Activitats gratuïtes. Aforament limitat.

  • Pati d’armes del castell: actuació de Hausson, un dels millors, especialista en màgia de prop. És el primer mag a obtenir el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat.

RESERVAR ENTRADES

  • Pati de les moreres del Centre Cívic Vista Alegre: actuació de David Stromboli. Màgia de prop de participació molt divertida. Té una gran experiència en aquesta especialitat.

RESERVAR ENTRADES

  • Terrassa biblioteca: actuació de Joana Andreu, filla del màgic Andreu. El 2004 la Societat Espanyola d’Il·lusionisme li atorga el títol com a professional de la màgia.

RESERVAR ENTRADES

  • Pati Can Roca de Baix: actuació de Luko Corleone, que fusiona màgia, humor, mentalisme i poesia, que ell mateix escriu. Guanyador de les “Olimpiadas mágicas del 2015”, organitzades per la Societat Española d’Il·lusionisme.

RESERVAR ENTRADES

  • Espai del Mar: actuació de Sergi Armentano, protagonista del programa de màgia “Wowzzy Baboom!”, del canal Super3 i guanyador d’un Premi Nacional de Màgia el 2019.

RESERVAR ENTRADES

23 h Gran gala Internacional de màgia, presentada pel mag Selvin, mag de l’any FIMAG 2014, Premi d’Honor Memorial Li-Chang 2020 a la seva carrera, amb l’actuació d’artistes com el mateix mag Selvin amb màgia còmica, la maga Solange Kardinally de Portugal, especialista en “Quick change”, el número internacional d’ombres xineses d’Arkadio, el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat Hausson, i Alis Kim, un dels representants catalans més importants de màgia de grans il·lusions, als jardins del castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

22 h Actuació d’Hotel Cochambre. És la formació que ha revolucionat el panorama de la festa i dels grups de versions. El seu èxit es basa en el talent natural, la posada en escena i la seva forma única d’interpretar les cançons en un espectacle on barregen elegància i picardia. Un fenomen inimitable i imbatible, que dirigeix amb un mestratge sense precedents el carismàtic director de l’Hotel, Benito Inglada. Hotel Cochambre és sense dubte el núm. 1 dels grups de versions, el més contractat, vist i seguit per un públic fidel de totes les edats que omplen els concerts aforaments d’allà on van. Encara que un any més tard i amb un format adaptat a la nova normalitat, desitgem celebrar els 20 anys d’Hotel Cochambre amb aquesta pròxima gira tan esperada per tothom. Premi ARC 2005, 2012, 2014 i 2018 al millor grup de versions, al Camp Esportiu Municipal de Can Vinader (Rambla de Blas Infante, 23-25).  Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

Dissabte 14 d'agost de 2021

10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

 

D’11 a 13 h Exposició de les figures festives de Castelldefels, a l’edifici de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, av. Lluís Companys, 6.

 

18 h i 19.15 h (dues sessions) Piu Piu, espectacle de titelles per a nadons, ple de tendresa, adreçat als més menuts de la família. Creació de les companyies Fes-t’ho Com Vulguis i Tutatis on les cançons, els elements visuals i la gestualitat captiven el públic en una història senzilla i plena de matisos. Una successió de pollets aniran naixent a la granja, cadascun amb les seves peculiaritats, que ens portaran de bracet a riure, a sorprendre’ns i a deixar-nos embolcallar per la veu de l’actriu. Al Centre Cívic Vista Alegre (c/ Giralda, 6). Activitat gratuïta. Aforament limitat.  

RESERVAR ENTRADES

18.30 Joc de pistes familiar. Descobreix el patrimoni, la història i les anècdotes de Castelldefels. A càrrec d’Enigma Difusió Patrimonial. Mitjançant pistes, fotografies i altres dinàmiques de joc, fareu un recorregut pel centre, on segur que descobrireu i esbrinareu coses noves sobre la vostra ciutat. El millor equip tindrà un premi ben especial!! Punt de trobada a la plaça Neus Català (davant la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado).  Places limitades, cal inscripció prèvia en línia, a partir del divendres 6 d’agost.

INSCRIPCIÓ JOC DE PISTES

De 19 a 20 h Arribada dels grallers, exhibició de balls populars, balls dels gegants, i aixecada de dos pilars simultanis, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, i balls tradicionals de la Colla Nova de Bastons, als jardins del castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

21 h Concert d’havaneres amb el grup Ultramar. Ultramar és un grup innovador, dinàmic i creador, amb un estil propi caracteritzat principalment pels cuidats arranjaments de les cançons, la variació i harmonia de les veus, i la personal interpretació dels temes originals escollits del repertori internacional i tradicional, així com de composicions pròpies i d’autors contemporanis, a la plaça Neus Català. Activitat gratuïta. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

23 h Actuació de Nerea Bruixa. Nerea reflecteix, a través del rock, el seu caràcter transgressor i la seva forta personalitat, que l’han portat a unir-se a causes contra la discriminació, el maltractament o la violència de gènere. La seva àmplia experiència en escenaris des d’edats molt primerenques l’ha dotat d’unes habilitats per a la interpretació que queden patents en cadascun dels seus temes. Lletres valentes i fins i tot arriscades mitjançant les quals expressa al món les seves inquietuds personals, al Camp Esportiu Municipal de Can Vinader (rambla de Blas Infante, 23-25). Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

Diumenge 15 d'agost de 2021

8 h Matinades pels carrers de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, i la Colla Toc de Vent de Castelldefels. (pendent mesures Covid-19).

10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.  

11 h Missa Patronal a l’església de Santa Maria.

De 12 a 13 h Arribada dels grallers, exhibició de balls populars, balls dels gegants, i aixecada de dos pilars simultanis, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, i balls tradicionals de la Colla Nova de Bastons, al c/ d’Arcadi Balaguer, cantonada amb la plaça de l’Església. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

 

19.30 h El Pot Petit en concert. Nova gira “Vull cantar i vull ballar”. Un espectacle molt festiu que combina la música, els titelles i les danses, i amb el qual petits i grans passaran una molt bona estona. Un concert amb els millors temes dels seus quatre discs: “Canta amb el Pot Petit”, “Ritmes i Rialles”, “A l’aventura!” i “El Pot Petit – 10 anys”, al Camp Esportiu Municipal de Can Vinader (rambla de Blas Infante, 23-25). Entrada gratuïta. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

 

20 h Audició de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, al c/ Arcadi Balaguer, cantonada amb la plaça de l’Església. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

 

23 h Concert de fi de festa amb el grup A Contra Blues. A Contra Blues és sens dubte una de les millors bandes del panorama europeu de rock i blues actual. Els avalen premis com el prestigiós guardó European Blues Challenge 2014 i més d’una dècada de carrera musical, amb presència constant en directes per tot el territori nacional i internacional. Als jardins del castell. Aforament limitat.

RESERVAR ENTRADES

Mesures COVID-19 i mapa d' activitats

Per una Festa Major lliure d'agressions sexistes!

2a edició del concurs de decoració de terrasses, balcons i finestres

L’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels convoca la 2a edició del Concurs de decoració de terrasses, balcons i finestres de Castelldefels. La iniciativa s’emmarca en la Festa Major d’Estiu, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelldefels.

Les decoracions hauran d’estar instal·lades i visibles des del carrer com a molt tard el divendres 6 d’agost per a la seva valoració i s’hauran de mantenir instal·lades fins a la finalització de la Festa Major d’Estiu, el 15 d’agost.

Les persones interessades es podran inscriure telemàticament, del 26 de juliol al dimecres 4 d’agost, a les 20h.

Consultar les Bases de Participació 2021

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Fira d'atraccions

De l’ 11 al 15 d’agost, ambdós inclosos
Organització: Coordinadora de Firaires
Lloc: Pl. Teresa Claramunt
Horari de les atraccions: De 17 h a 22 h
Horari dels establiments de restauració de la fira: de 17 h a 00.30 h
Restricció de l’aforament al 50%