Festa Major d’Estiu

Data: Del 13 al 16 d'agost de 2020

Manifestació festiva, dies de concerts, activitats infantils, cercaviles, correfocs, sardanes, havaneres, etc, al voltant del 15 d’agost.


Degut als rebrots per COVID-19 l’Ajuntament de Castelldefels ha decidit que la celebració de la Festa Major d’Estiu es desenvolupi bàsicament a través de les xarxes socials i ha reduït les activitats presencials als mínims que permetin seguir les mesures preventives i de seguretat per a la ciutadania, personal municipal i artistes. Consulteu al programa per quina xarxa social es retransmetrà cada activitat:


IMPORTANT

L’organització, es reserva el dret de fer modificacions en el programa per raons de seguretat, climatològiques o segons evolució de la COVID-19.


Volem celebrar una Festa Major segura i aquest 2020 per compres superiors a 10 € als establiments comercials i de restauració, adherits a la campanya ( consultar llistat), podreu aconseguir les mascaretes de Festa Major.

Programa

Primer concurs de decoració de terrasses, balcons i finestres

L’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels convoca el Primer Concurs de decoració de terrasses, balcons i finestres de Castelldefels. La iniciativa s’emmarca en la Festa Major d’Estiu, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelldefels.

Les decoracions hauran d’estar instal·lades i visibles des del carrer com a molt tard el divendres 7 d’agost per a la seva valoració i s’hauran de mantenir instal·lades fins a la finalització de la Festa Major d’Estiu, el 16 d’agost.

Les persones interessades es podran inscriure online, del 27 de juliol al dimecres 5 d’agost, a les 20h.

Consultar les Bases de Participació 2020

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Felicitats als guanyadors del concurs:

1.-PREMI A LA MILLOR DECORACIÓ
P. Marítimo 392 3ª
Margaret Wolpert

2.-PREMI A LA DECORACIÓ MÉS ORIGINAL
Antonio Machado 32 Bajos
Cristina Granada Rodriguez

3.-PREMI A LA DECORACIÓ MÉS SOSTENIBLE
P Marítimo 392, BLOQUE A, ESC 3, 2-2
Jimena Fernández Rodriguez

4.-PREMI A LA DECORACIÓ COMUNITÀRIA
Cervantes 43-45
Maria López Herencia

 

 

Vine i recull el teu mocador de Festa Major

A partir del dilluns 10 d’agost es podran recollir gratuïtament els mocadors de la Festa Major.

 

On?

A les Oficines de Turisme i a la biblioplatja Carme Romaní, en els horaris següents:

Biblioplatja Carme Romaní:
Parc del Mar (pg. Marítim amb carrer 11)
De dilluns a divendres de 17 h a 20.30 h

Oficines de turisme
Oficina de turisme zona centre
C/ Pintor Serra i Santa, 4
De dilluns a diumenge de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 20 h

Oficina de turisme zona platja
Passeig Marítim, 155
De dilluns a diumenge de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 20 h

Activitats prèvies del 4 al 12 d'agost de 2020

Dimarts 4 d’agost
19 h  Taller familiar Decorem el balcó (tallers per fer a casa). Taller que us donarà idees per a la decoració de la vostra terrassa i/o balcó per a la Festa Major d’Estiu. Pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels (https://www.youtube.com/user/castelldefelstv).

Dilluns 10
19 h Taller familiar Fem una garlanda de Festa Major, a la biblioteca a la platja Carme Romaní, situada al Parc del Mar (pg. Marítim amb carrer 11). També en directe per l’Instagram de Castelldefels Cultura (@castelldefelscultura).

Dimarts 11
19 h Taller familiar Fem un fulard de Festa Major, a la biblioteca a la platja Carme Romaní, situada al Parc del Mar (pg. Marítim amb carrer 11). També en directe per l’Instagram de Castelldefels Cultura (@castelldefelscultura).

Dimecres 12
19 h Taller familiar Rum Rum rum, els sorolls ens afecten la salut, a la biblioteca a la platja Carme Romaní, situada al Parc del Mar (pg. Marítim amb carrer 11). També en directe per l’Instagram de Castelldefels Cultura (@castelldefelscultura).

Dijous 13 d'agost de 2020

19 h Taller familiar Contes per telèfon, a la biblioteca a la platja Carme Romaní, situada al Parc del Mar (pg. Marítim amb carrer 11). També en directe per l’Instagram de Castelldefels Cultura (@castelldefelscultura).

22 h Cicle de jazz Contrabaix: Actuació del grup Mancha ‘E Plátano. Grup de percussió, cant, poesia i ball, que gira entorn del gènere afroporto-riqueny anomenat bomba. La bomba és un gènere de música i ball popular afrodescendent nascut a Puerto Rico en el segle XVI a les hisendes sucreres. Les persones esclaves es reunien després de les llargues jornades per a desfogar-se i descansar, però també per a organitzar les escapades, plorar als perduts i per a celebrar el triomf d’aquells que havien fugit cap a la llibertat, els cimarrones, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Cal retirar prèviament les invitacions a: www.entrapolis.com. També en directe per l’Instagram de Castelldefels Cultura @castelldefelscultura

23.45 h Actuació del grup castelldefelenc Sándalo. Grup per a tot tipus d’esdeveniments,  que farà ballar a tothom. Pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels (https://www.youtube.com/user/castelldefelstv).

Divendres 14 d'agost de 2020

10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. També en directe per l’Instagram de Castelldefels Cultura (@castelldefelscultura).

17.30 h Taller infantil: Pinta el teu mocador de Festa Major (tallers per fer a casa). Dissenya el teu mocador per donar el tret de sortida a la Festa Major i lluir-lo tots els dies de festa. El mocador es pot recollir a partir del 10 d’agost (vegeu l’apartat on es pot recollir el mocador). En directe per l’ Instagram de Castelldefels Cultura @castelldefelscultura

De 19 a 20 h Exhibició de balls dels gegants, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels i la Colla Nova de Bastons. Pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels (https://www.youtube.com/user/castelldefelstv).

20 h Pregó de Festa Major, a càrrec d’Alba Brugués i Brugués, adjunta a la Direcció del Cap Can Bou i presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària, i de Vanessa Bueno López, llevadora i doctora en Ciències Infermeres de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

Diplomada en Infermeria l’any 1991, Alba Brugués i Brugués sent, viu i estima la seva professió. La seva vasta trajectòria professional versa sobre tres grans eixos que li han permès aportar una mirada àmplia de la infermeria: l’assistència, la gestió i la docència.

Vanessa Bueno és diplomada en infermeria i especialista en obstetrícia i ginecologia (llevadora). Màster en cures infermeres i doctora en ciències Infermeres amb menció cum laude.
La seva recerca es centra en millorar la fisiologia del part fent us de diverses posicions maternes.

En directe pel Facebook Live de l’Ajuntament de Castelldefels.

20.30 h Lliurament dels premis del 1r Concurs de balcons, finestres i terrasses.
En directe pel Facebook Live de l’Ajuntament de Castelldefels.

22 h Espectacle de màgia MAnS màgiques. Un espectacle de màgia a 4 mans per a tots els públics. Amb la veterania del Mag Selvin i la joventut i habilitat de la Maga María Altés. Una sessió amb el millor de cada especialitat. Gaudireu de: màgia còmica, manipulació, mentalisme, màgia visual i ventrilòquia, als jardins del Castell. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Cal retirar prèviament les invitacions a: www.entrapolis.com. També en directe per l’Instagram de Castelldefels Cultura @castelldefelscultura.

24 h Actuació del grup Made in Black. Aquest grup ens presenta un concert únic que rendeix homenatge als principals estils de la música negra i a aquells emblemàtics artistes que els van interpretar al llarg de la història. Als jardins del Castell. Aforament limitat. Cal retirar prèviament les invitacions a: www.entrapolis.com. Obertura de portes 60 minuts abans de l’inici de l’espectacle. També en directe a l’Instagram de Castelldefels Cultura @castelldefelscultura

Dissabte 15 d'agost de 2020

 10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. També en directe per l’Instagram de Castelldefels Cultura (@castelldefelscultura).

11 h Missa Patronal a l’església de Santa Maria.

18.30 h Taller per fer un estel i un vaixell de vela, per gaudir de l’estiu, a càrrec d’Activijocs (tallers per fer a casa). Pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels (https://www.youtube.com/user/castelldefelstv).

19 h Taller de hip-hop a càrrec de l’escola Performing Arts, als jardins del Castell. Activitat gratuïta. Aforament limitat. Obertura de portes 60 minuts abans de l’inici de l’espectacle. Cal retirar prèviament les invitacions a: www.entrapolis.com. També en directe a l’Instagram de Castelldefels Cultura @castelldefelscultura.

19.30 h Diada virtual dels Castellers de Castelldefels. Pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels (https://www.youtube.com/user/castelldefelstv).

20.30 h Ball de diables i declamació de sàtires. Pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels ( https://www.youtube.com/user/castelldefelstv).

22 h DUETWO Actuació teatral. Espectacle d’humor amb diferents escenes de només dos personatges, a càrrec de Paranoia Studi i  Paranoia Teatre, als jardins del Castell. Activitat gratuïta. Aforament limitat. Obertura de portes 60 minuts abans de l’inici de l’espectacle. Cal retirar prèviament les invitacions a: www.entrapolis.com. També en directe per l’Instagram de Castelldefels Cultura (@castelldefelscultura).

De 23 h a 2 h Festa-revival, amb Albert Malla,  DJ especialista en música dels 60, 70 i 80 que convertiran les places de la ciutat en una boîte. El seu programa musical revival COCODRIL CLUB porta més de 20 anys en antena, i en aquest temps ha aconseguit més d’un milió d’oients. IMPORTANT CANVI DE CANAL: Al Canal de vimeo de Castelldefelstv.org

Diumenge 16 d'agost de 2020

10 h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. També en directe a l’Instagram de Castelldefels Cultura @castelldefelscultura.

 18.30 h Taller de robòtica i programació amb Tokymaker, a càrrec de l’Escola de Tecnologies Creatives Futura. Pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels ( https://www.youtube.com/user/castelldefelstv).

19 h Taller de swing a càrrec de Balluga’t als jardins del Castell. Activitat gratuïta. Aforament limitat. Obertura de portes 60 minuts abans de l’inici de l’espectacle. Cal retirar prèviament les invitacions a: www.entrapolis.com. També en directe a l’Instagram de Castelldefels Cultura @castelldefelscultura.

22 h Concert d’havaneres del grup Montjuïc. Als jardins del Castell. Aforament limitat. Obertura de portes 60 minuts abans de l’inici de l’espectacle. Cal retirar prèviament les invitacions a: www.entrapolis.com. També en directe a l’Instagram de Castelldefels Cultura @castelldefelscultura.

23.30 h Concert de fi de festa amb el grup Mala Vida. Després de 20 anys a la carretera, Mala Vida segueix oferint en els seus concerts pura festa de principi a fi, recordant les cançons més conegudes del pop-rock espanyol, en un concert ple d’energia, amb uns músics disposats a donar-ho tot en cada escenari, que aconsegueixen fer cantar i ballar el públic de totes les edats. Pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels (https://www.youtube.com/user/castelldefelstv).

Marató de donació de sang

Marató de donació de sang. De 10 h a 21 h, al Centre Cívic Frederic Mompou. Apunta’t amb cita prèvia a: www.donarsang.gencat.cat/MsangCastelldefels

Informació d'interès

L’horari de finalització de les actuacions durant la celebració de la Festa Major serà com a màxim les 2.00 h de la matinada.

En cas de pluja s’anul·laran els actes i les activitats de carrer. S’anunciarà a les xarxes socials.

L’organització es reserva el dret de modificar el programa per raons de seguretat, climatològiques o de força major.

 

NORMES I MESURES COVID-19

  • Recorda que a tots el espais cal mantenir una distància de seguretat entre persones d’1,5 metres.
  • L’ús de la mascareta és obligatori en espais tancats i en espais públics, i especialment quan no puguis mantenir la distància de seguretat amb la resta de persones.
  • Les cadires estan situades per mantenir les distàncies de seguretat. No les desplacis del lloc.
  • L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada. Caldrà seguir sempre les senyalitzacions i indicacions del personal d’acomodació.
  • Serà necessari arribar als espais de representació amb un mínim de 60 minuts d’antelació per facilitar l’entrada esglaonada.
  • Si penses que pots tenir símptomes de la COVID-19 o has estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, queda’t a casa.
  • Les mesures seran de compliment obligatori per part de tots els assistents.

 

L’organització es reserva el dret de modificar el programa per raons de seguretat, climatològiques o segons evolució de la COVID-19.