Dia Mundial del Teatre

Data: diumenge 27 de març de 2022

Lloc: Plaça de l'Església

Hora: D' 11.30 h a 13.30 h

El Dia Mundial del Teatre se celebra el 27 de març de cada any. Va ser creat per Institut Internacional del Teatre (ITI) l’any 1961. El seu principal objectiu, és donar a conèixer el que representa el teatre per a la cultura a nivell mundial.

Els objectius del Dia Mundial Del Teatre són:

  • Promoure la forma d’art a tot el món.
  • Fer que les persones prenguin consciència del valor d’aquesta manera d’art.
  • Permetre que les comunitats de teatre promoguin el seu treball a gran escala perquè els líders d’opinió siguin conscients del valor d’aquestes formes d’art i els secundin.
  • Gaudir de la forma d’art pel seu propi bé.

El Dia Mundial del Teatre se celebra i commemora a tot el món, des de 1962, el 27 de Març, perquè aquest dia començava la temporada en un llegendari teatre parisenc, de nom especialment simbòlic: el Teatre de les Nacions (Théâtre donis Nations). Des de llavors, cada any en aquesta data, el World Theatre Day (Dia Mundial del Teatre) se celebra a escala mundial. Va ser el poeta, dramaturg i cineasta francès Jean Cocteau qui va pronunciar el famós Missatge Internacional del Dia Mundial del Teatre. Després, altres noms destacats li van seguir com Arthur Miller, Laurence Olivier, Pablo Neruda, Richard Burton, Antonio Gala, Humberto Orsini, John Malkovich o Darío Fo.

El Missatge per al Dia Mundial del Teatre 2022 anirà a càrrec de Peter Sellarss, Director d’Òpera, Teatre i Festivals dels EUA. Sellars és Professor Distingit en el Departament d’Arts i Cultures Mundials de UCLA, director fundador de l’Institut Boethius d’UCLA, resident del Festival de Cinema de Telluride i mentor de la Iniciativa Artística Rolex. Va rebre una beca Mac Arthur, el Premi Erasmus per contribucions a la cultura europea, el Premi Gish i és membre de l’Acadèmia Estatunidenca de les Arts i les Ciències. Ha estat guardonat amb el prestigiós Polar Music Prize i ha estat nomenat Artista de l’Any per Musical America.

Durant aquest dia se celebren a tot el món actes i esdeveniments relacionats amb l’escena. A Castelldefels ho celebrarem amb activitats al carrer, amb la participació d’escoles i entitats de teatre de la ciutat, a la Plaça de l’Església, entre les 11:30 i les 13:30h, amb la lectura del Manifest i diverses píndoles teatrals.

Programa

Diumenge 27 de març de 2022

Lloc: Plaça de L’Església, d’11.30 h a 13.30 h

D’11:30 a 12:45h Tallers de maquillatge, de manualitats, de bateig de teatre,  i píndoles teatrals a les carpes de les escoles de teatre.

12:45h Lectura del Manifest del Dia Mundial del Teatre, a càrrec de Jesús Gutiérrez i Manoli Rubio.

12:50 a 13:30h Píndoles teatrals a càrrec de diverses escoles de teatre de Castelldefels.

19:00h. Concurs Duetwo, a càrrec de Paranoia Studi, al Teatre Plaza Les entrades es poden adquirir a www.teatreplaza.org

 

Galeria d'imatges

Galeria d’ imatges de les actuacions més destacades que han passat els últims anys pel Teatre Plaza de Castelldefels. Aquesta recopilació s’ha fet per a commemorar el Dia Mundial del Teatre 2022.

VEURE GALERIA

Missatge del Dia Mundial del Teatre 2022