Dia Internacional de la Dansa

Data: Divendres 28 d'abril de 2023

Hora: De 18 h a 21 h

El 1982, per iniciativa del Comitè Internacional de Dansa, la UNESCO  va proclamar el 29 d’abril Dia Internacional de la Dansa. La data triada correspon al natalici del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre,  considerat l’impulsor del ballet modern.

L’objectiu d’aquesta diada és homenatjar la dansa com una disciplina d’art universal i diversa, reunint a tots els que han triat aquesta forma d’expressió, sense barreres culturals, polítiques i ètniques, i unir a les persones amb un llenguatge comú: la dansa.

Cada any el Dia Internacional de la Dansa converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l’esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni.

El Dia Internacional de la Dansa també és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per aproximar la dansa a tothom.

Durant aquest dia se celebren a tot el món actes i esdeveniments relacionats amb la dansa. A Castelldefels ho celebrarem amb activitats al carrer.

 

Programa

Divendres 28 d'abril

El divendres, 28 d’abril, omplint els carrers d’actuacions amb la participació de diferents escoles de dansa de la ciutat.  Entre les 18 h i les 21 h, es podran veure peces de dansa en diverses ubicacions.

De 18 a 19 h

  • Plaça Catalunya: Performing Arts i Escola Municipal de Dansa.
  • Espai Jove La Masía: Danzarte i Dance me.
  • Carrer Arcadi Balaguer (davant l’edifici de la República): La Cuarta Pared i Castelldefels en Dansa.

De 19.30 a 21 h

Plaça de l’Església: Marató de dansa amb actuacions de totes les escoles de ball i lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa.

Fi de festa. Tothom a ballar!!!!