Carnaval 2020

Data: Del 22 al 26 de febrer

Se celebra després de la Candelera (2 de febrer) i 40 dies abans de Pasqua.

L’ Àrea de Cultura i Festes organitza el Carnaval amb les diferents entitats que fan les seves carrosses.

El Carnaval Infantil l’ organitza la Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils de Castelldefels amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels.

El Carnaval es caracteritza per ser una desfilada de carrosses i comparses a la ciutat.

Es una festa on participen una quinzena de comparses a la Gran Rua i al voltant de figurants, que amb les disfresses més insòlites acompanyaran a Sa Majestat en el seu tradicional recorregut pels carrers de la ciutat.

Per acompanyar al Rei Carnestoltes, Castelldefels i els seus ciutadans deixen volar la imaginació i es transformen en multitud de personatges que donen vida i color a la Rua, acte central de Festes.

El dissabte te lloc la Gran Rua de Carnaval amb un concurs de carrosses i comparses i posteriorment el Ball de Carnaval.

El diumenge és el dia dels més petits. Es fa una Rua Infantil pel Nucli Urbà i un concurs.

Consultar formularis d’inscripció i bases de participació rua adults i infantil Carnaval 2020

Consultar formulari inscripció i  bases de participació concurs de cartells de Carnaval 2020

Concurs de Cartells 2020


Els guanyadors dels Concurs de Cartells de Carnaval d’enguany han estat:

            

        1er Premi                             2on Premi                         3er Premi                                  Accèssit
Eloi Borniquel                              Lucia Moreno                       Adriana Puy                                 Joel Olmedo
I.E.S. Mediterrània               I.E.S. Mediterrània             I.E.S. Mediterrània                     I.E.S. Mediterrània

Programa

Dissabte 22 de febrer

CARNAVAL A LA PLATJA, a càrrec de l’Associació de Veïns El Baixador i l’AV LLuminetes, amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels.

10.30 h TALLERS INFANTILS. Tots els nens i nenes disfressats esperaran l’arribada del Rei Carnestoltes amb un taller d’elaboració de corones i un taller per guarnir la capa del Rei Carnestoltes, al Club Nàutic (Carrer 514).

11.30 h ARRIBADA DEL REI CARNESTOLTES i animació a càrrec del grup Diviertt.

12.30 h PASSEJADA pel passeig Marítim, des de Club Nàutic de Castelldefels fins al carrer 7, acompanyats pels Tabalers de l’Agrupació de Cultura Popular.

18 h GRAN RUA DE CARNAVAL

Recorregut: Sortida de rambla de Blas Infante, plaça de Joan XXIII, av. de Manel Girona, carrer de l’Església, c/ d’ Albert Einstein, c/ Major, c/ d’Arcadi Balaguer i plaça de l’Església.

20 h ARRIBADA DEL REI CARNESTOLTES i del seu seguici i lliurament per part de l’alcaldessa del bastó de comandament de la ciutat, a la plaça de l’Església.

20.30 h LLIURAMENT DE DIPLOMES I DELS PREMIS DEL CONCURS DE CARTELLS I DE LA RUA DE CARNAVAL, a la plaça de l’Església.

Diumenge 23 de febrer

11 h GRAN RUA INFANTIL DE CARNAVAL a càrrec de la Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils, amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels.

Recorregut: Inici a la rambla de Blas Infante, plaça de Joan XXIII, av. de Manel Girona, c/ de l’Església, c/ d’Albert Einstein, c/ Major, c/ d’Arcadi Balaguer i plaça de l’Església.

12 h BALL I ANIMACIÓ INFANTIL DE CARNAVAL amb l’espectacle: Futur-oh! i el nen que portes dins! a càrrec de la Cia. Lali Begood i LLIURAMENT DE PREMIS. Plaça de l’Església.

14 h CALÇOTADA POPULAR organitzada per l’Associació de Veïns El Baixador, al carrer 514 (al costat del Club Nàutic). Venda de tiquets a Peixos Nolla (passeig Marítim, 278) en horari comercial i a elbaixador@gmail.com fins al 20 de febrer. Preus: 13 € el mateix dia, 11 € compra anticipada, 10 € socis, 5 € menú infantil. Places limitades.

17 h BALL DE LA GENT GRAN al Centre Frederic Mompou. Tota la gent gran que vingui disfressada s’endurà un petit record i hi haurà tres premis a les millors disfresses. Aforament limitat.

Dimecres 26 de febrer

19 h LECTURA DE LES ÚLTIMES VOLUNTATS i enterrament del Rei Carnestoltes a la plaça de l’Església, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular i el grup de teatre Performing Arts.

Al finalitzar l’acte es repartirà sardines als assistents fins exhaurit les existències. Activitat organitzada per la Fundació Escola d’hostaleria de Castelldefels

Del 13 al 26 de febrer

EXPOSICIÓ dels treballs presentats al concurs de cartells de Carnaval al passadís de l’Ajuntament. Horari: de dilluns a divendres de 8 h a 19.30 h i dissabtes de 10 h a 13 h.

NOTA: En cas de pluja o condicions meteorològiques adverses, s’anul·laran totes les activitats al carrer.