Carnaval 2019

Data: dissabte 2 i diumenge 3 de març de 2019

Se celebra després de la Candelera (2 de febrer) i 40 dies abans de Pasqua.

L’ Àrea de Cultura i Festes organitza el Carnaval amb les diferents entitats que fan les seves carrosses.

El Carnaval Infantil l’ organitza la Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils de Castelldefels amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels.         

El Carnaval es caracteritza per ser una desfilada de carrosses i comparses a la ciutat.

Es una festa on participen una quinzena de comparses a la Gran Rua i al voltant de figurants, que amb les disfresses més insòlites acompanyaran a Sa Majestat en el seu tradicional recorregut pels carrers de la ciutat.

Per acompanyar al Rei Carnestoltes, Castelldefels i els seus ciutadans deixen volar la imaginació i es transformen en multitud de personatges que donen vida i color a la Rua, acte central de Festes.

El dissabte te lloc la Gran Rua de Carnaval amb un concurs de carrosses i comparses i posteriorment el Ball de Carnaval.

El diumenge és el dia dels més petits. Es fa una Rua Infantil pel Nucli Urbà i un concurs.

Consultar formularis d’inscripció i bases de participació rua adults i infantil Carnaval 2019

Consultar formulari inscripció i  bases de participació concurs de cartells de Carnaval 2019

Guanyadors del Concurs de Cartells 2019:

Programa

Divendres 1 de març 2019

21 h REPRESENTACIÓ TEATRAL  La importància de ser Frank al Teatre Plaza.  Preu entrada general: 18 €. Descomptes: a partir de 10,80 €. Venda anticipada a l’OAC, a Ticketea, o bé a taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat. Per a més informació: www.teatreplaza.org

Dissabte 2 de març 2019

CARNAVAL A LA PLATJA, a càrrec de lAssociació de Veïns El Baixador, amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels.

10.30 h TALLERS INFANTILS. Tots els nens i nenes disfressats esperaran l’arribada del Rei Carnestoltes al Club Nàutic (Carrer 514) ambun taller d’elaboració de carotes i corones i un taller per a guarnir la capa del Rei Carnestoltes.

11.30 h ARRIBADA DEL REI CARNESTOLTES i animació a càrrec del grup Diviertt.

12.30 h PASSEJADA pel passeig Marítim acompanyats pels Tabalers de l’Agrupació de Cultura Popular.

18 h GRAN RUA DE CARNAVAL

Recorregut: Sortida de rambla de Blas Infante, plaça de Joan XXIII, av. de Manel           Girona, carrer de l’Església, c/ d’ Albert Einstein, c/ Major, c/ d’Arcadi Balaguer i plaça           de l’Església.

20 h ARRIBADA DEL REI CARNESTOLTES i del seu seguici i lliurament per part de l’alcaldessa del bastó de comandament de la ciutat, a la plaça de l’Església.

20.30 h LLIURAMENT DE DIPLOMES I DELS PREMIS DEL CONCURS DE CARTELLS I DE LA RUA DE CARNAVAL, a la plaça de l’Església.

NOTA: En cas de pluja o condicions meteorològiques adverses, s’anul·laran totes les activitats al carrer.

Diumenge 3 de març 2019

11 h GRAN RUA INFANTIL DE CARNAVAL

Recorregut: Inici  a la rambla de Blas Infante, plaça de Joan XXIII, av. de Manel Girona,            carrer de l’Església, c/ d’ Albert Einstein, c/ Major, c/ d’Arcadi Balaguer i plaça de      l’Església.

12 h BALL I ANIMACIÓ INFANTIL DE CARNAVAL amb XIULA i LLIURAMENT DE PREMIS. Plaça de l’Església.

  • Organitzat per la Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils, amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels.

14 h CALÇOTADA POPULAR organitzada per l’Associació de Veïns El Baixador. Dinar al carrer 514 (al costat del Club Nàutic). Venda de tiquets a Peixos Nolla (passeig Marítim 278, Castelldefels) en horari comercial i a elbaixador@gmail.com fins al 28 de febrer. Preus tiquets: 13 € el mateix dia, 11 € compra anticipada, 10 € per als socis, 5 € el menú infantil. Places limitades.

17 h BALL DE LA GENT GRAN. Obert a tothom. Tota la gent gran que vingui disfressada s’endurà un petit record i hi haurà tres premis a les millors disfresses, al Centre Frederic Mompou.

NOTA: En cas de pluja o condicions meteorològiques adverses, s’anul·laran totes les activitats al carrer.

Dimecres 6 de març 2019

19.30 h LECTURA DE LES ÚLTIMES VOLUNTATS i enterrament del Rei Carnestoltes a la plaça de l’Església, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular i el grup de teatre Performing Arts. El fèretre del Rei Carnestoltes anirà acompanyat pel seu seguici, els diables i els tabalers de Castelldefels des de l’Edifici de la República fins a l´escenari de la plaça de l´Església. Es llegiran las seves últimes voluntats i es cremarà a la foguera.

NOTA: En cas de pluja o condicions meteorològiques adverses, s’anul·laran totes les activitats al carrer.

Del divendres 22 de febrer al divendres 4 de març 2019

EXPOSICIÓ dels treballs presentats al concurs de cartells de Carnaval al vestíbul de l’Ajuntament. Horari: de dilluns a divendres de 8 h a 19.30 h i dissabtes de 10 a 13 h.